Alla inlägg under mars 2008

Av himlakropp - 7 mars 2008 08:37

Så var det fredag igen då, solen skiner och det ser ut att bli en superfin dag.

Jag har tänkt mig till jobbet idag men har bara 1½ timme att jobba så det kommer gå snabbt :-)

Grabben hänger med mig eller så ska han vara med sin pappa under tiden, han klagar över halsont så jag får väl se hur det blir.


Jag har inte räknat points på några dagar nu men jag tänker på vilka val jag gör, i alla fall då det gäller maten och så.

På kvällen är det lite svårare eftersom att jag inte kunnat motstå vissa frestelser men jag är fortfarande långt ifrån så som jag var några månader tillbaka.

Det är min största fasa, att falla tillbaka till hur jag var då.

Tappa kontrollen, hetsäta och utesluta måltider för att kunna äta snarr hela dagen, helt otroligt sjukt, NEJ tack, jag vill ha ett normalt ätbeteende så det fortsätter jag kämpa med och JAG KOMMER ATT KLARA DET :-)

Det är det viktigaste, viktminskningen kommer i andra hand. Nu har jag ju iofs satt ett måldatum som jag skall ha nått en viss vikt till men jag ser det lite mellan fingrarna.

Varje litet hekto neråt är en bonus i mitt nya sätt att hantera mat.


Jag är lite nervös, har en dejt på torsdag, kanske töntigt att redan nu känna sig nervös haha

Nåja, jag tror inte att det är mannen i mitt liv. Har hört lite från Therese som träffat han på en fest några år tillbaka, hon säger att han är lite "skum"  plus att jag faktiskt vet vem han är då vi gick samma högstadieskola men jag har aldrig pratat med han. Minns en klasskompis som typ tyckte han va den snyggaste på jorden haha

Jo, han ser bra ut, en snygg kille, helt klart men jag tror att han är lite "svår", att han kanske inte är den mest lättasamma typen alltså, nåja det återstår ju att se i alla fall.

Till skillnad från de flesta andra av mina dejter är han äldre än mig, haha, bara ett år dock men jag måste erkänna att jag tycker att många killar "gubbar till sig" efter 30 och jag har lite svårt att finna gubbigheten attraktiv. Nu vet jag ju att han är snygg så då går det bra fast han passerat bäst-före-datumet ;-P haha (hoppas ni förstår att jag säger detta med humor med humor i rösten)

Jag har ju isåfall oxå passerat det datumet hihi


---------


Vi traskade iväg till djuraffären och fick Alices klor klippta och lite ben och hundgodis inköpta.

Jag har försökt klippa hennes klor men det går bara inte.

På ett annat ställe som jag brukade lämna in henne förut för kloklippning var de två stycken som gjorde det plus att de hade munkorg på henne, den här tjejen gör det helt ensam och det blir klart på 3 minuter, hon måste vara helt fantastisk med djur, jag är så glad att hon finns :-)

Bokade även en tid för ryckning av hennes päls, tyvärr blev det 2 månader fram men man måste nog vara ute i god tid med att boka tid för det så nästa gång ska jag planera bättre (om jag kommer ihåg det  hehe)


Nu ska jag strax iväg och jobba de där timmarna, grabben blir hämtad av sin pappa så då får de vara med varandra ett tag idag :-)


-------


Då var man hemma igen, klockan är snart 18. Grabben åt hamburgare med sin pappa på stan så jag drog fram nåt färdiglagat som jag hade i frysen, spagetti och köttfärssås.

Jag har jätte ont i huvudet och känner mig trött, undrar om det är någon förkylning på gång och det var därför jag var så yrslig och konstig igår hmm


I alla fall så sprang jag in på H&M efter jobbet, hittade jättesöta underkläder och så fann jag en söt skjorta som var småblommig. Jag avskyr egentligen småblommigt men den här var jätte söt och kostade bara 98 kronor så jag kunde inte låta bli :-P

Om jag kommer ihåg så ska jag fota och lägga in här :-)


-------


Bilden hamnade överst, vet i tusan hur man får bilden att vara mitt i texten :S

Jag får den bara underst ELLER överst :-(

Nåja, bilden blev inlagd i alla fall hihi


Jag och grabben har ätit fruktsallad, mumma va gott det var, sen blev det lite te och macka oxå :-)

Just nu är det "let´s dance" på tv men jag blev lite rastlös så jag gick till datorn hehe, vad skulle man göra utan den ?!?


------------------------------------------------------------------------------------------------


Frukost: Fil, all bran, ½ banan & loppfrön. Kaffemjölk

Mellis: inget

Lunch: Lax, potatis & broccoli

Mellis: Fullkornsskorpor, keso & kaffemjölk

Middag: Spagetti & köttfärssås. Kaffemjölk & kanelknäcke

Kvällsfika: Fruktsallad (äpple, päron, banan, granatäpple, vindruvor & psyllium) vanilj-kesella, knäcke, skinka, keso, te & skummisar


Dagens motion:

* 40 min promenad



Av himlakropp - 6 mars 2008 09:34

Usch, idag känns som en sån där pissdag, lock i örat och då är det yrselvarning så jag kan inte göra mycket utanför dörrarna som det känns just nu i alla fall. Sen är motivationen inte den bästa, det där lilla tröstarmonstret inom mig vill äta, helst socker :S

Det innebär att risken finns att det blir en dag utan motion och massor med onödiga points :-(


--------


Nu är klockan tre på eftermiddagen och jag har hunnit få en del gjort här hemma, trodde att jag skulle ha en riktigt dålig dag men det blev bättre under förmiddagen som tur var.

Skurade rent bakom spisen och under fläkten, torkade lite i kylen och dammsög. Har även bytt gardiner i köket och det blev ljust och fint :-)

Sen var vi ute och gick lite i skogen, ingen effektiv promenad, var ute ca 35 minuter men av dem skulle jag kunna påstå att 20 min var effektiva, fick ju frisk luft i alla fall hehe och Alice och grabben fick busa av sig lite :-P

Sitter här nu och återhämtar mig, kaffe och fullkornsskorpor med mjukost smaskar jag på :-)

Ska väl spana runt lite och komma på vad som skall ställas fram på middagsbordet idag :-)


----------


Hittade laxfileer i frysen som jag stekte upp och kokade potatis och broccoli till, jag älskar verkligen lax och det gör grabben med så det är tacksamt att ställa det på bordet.

Nu ska vi ta oss en promenad till ICA och köpa glödlampor och så har jag lovat  köpa piggelin till honom :-)



------------------------------------------------------------------------------------------------


Frukost: Fil, all bran, ½ banan & loppfrön. Kaffemjölk

Mellis: Ingen

Lunch: Thaisoppa, rostis med keso. Kaffemjölk

Mellis: Fullkornsskorpor med mjukost & kaffemjölk

Middag: Lax, potatis & broccoli. Kaffemjölk

Kvällsfika: Knäcke, skinka, keso, tomat, te, kanelknäcke, några skummisar


Dagens motion:

* 35 min promenad (inte så effektiva minutrar dock)

* kortare prommisar med Alice



Av himlakropp - 5 mars 2008 12:28

Vad tusingen nu då, jag hade ju skrivit idag och nu då jag loggar in igen så finns inget skrivet. Antar att jag inte sparade det då, tyyyypiskt mig, lite lätt förvirrad bara :S


I alla fall var jag ute på morgonpromenad med Alice 40 minuter, tyvärr glömde jag sätta på mig stegräknaren så idag blir det inga steg räknade.

Imorgon ska jag se till att den ligger framme så jag inte glömmer den.


Vägning i em men jag ska nog skippa det, vägde mig hemma i morse och det såg inte så ljust ut, känns inge vidare att gå dit och "stå still" IGEEEN :-(


Nu har vi just ätit lunch, grabben ville diska och påbörjade det men nyss kom han och sa att han inte ville fortsätta haha, hoppas han inte säger så till sin tjej då han är vuxen ;-P


Vi ska iväg på en leksaksaffär och köpa några legoplattor som han tjatar om och sen blir det att handla lite, jag har skrivit ner några recept som jag vill laga och då behöver jag en del varor till det men just nu är det lite njutning med mitt kaffe, en lugn stund för mig själv här vid datorn så att jag får energi till resten av dagen :-)


--------


Middagen överstökad, gjorde en 0-points soppa :-P

Den var riktigt god, jag tillsatte färsk ingefära i, jag tycker det ger så fräsch smak.

Sen klädde vi på oss och jag följde med grabben till hans kompis och sen fortsatte jag och Alice, vi var ute 40 minuter. Nu e vi hemma och jag tar mig lite kaffe och några kola. Ska gå och hämta hem honom klockan sju igen :-)


Det blev ingen vägning för mig idag, känner mig så opepp bara, jag satsar på att gå och väga mig nästa vecka, hänger inte läpp för det :-)


------


Nu är det natti natti !!!

------------------------------------------------------------------------------------------------


Fruskost: Fil, all bran, ½ banan & loppfrön. Kaffemjölk

Mellis:

Lunch: Spagetti & köttfärssås, knäcke & messmör. Kaffemjölk

Mellis: Fralla med skinka & tomat. Latte

Middag: Thaisoppa, 1 rostis med keso. Kaffemjölk, kola

Kvällsfika: Knäcke, keso,tomat, te & glass


Dagens motion:

* 40 min promenad

* 40 min promenad

* + kortare turer med Alice


Av himlakropp - 4 mars 2008 09:02

Känns som att vågen står still, jag har skött mig hyffsat sedan i torsdags, inte överätit några points.

Vågen jag har hemma kliver jag ju upp på några ggr per dag och det är helt idiotiskt, jag vet men jag har svårt att låta bli.

Enligt den har jag i alla fall inte gått ner nåt mer sen förra veckan men å andra sidan heller inte gått upp men jag vill ju inte stå still här, suck, jag har ju 10 kilon till som ska bort :-(

Vägning imorgon....funderar på nån strategi över hur jag ska väga mindre imorgon, svälta, vara ute och gå en hel dag, klippa av håret och gå naken på mötet ev en svart sopsäck på huvet hmmm

Nja, det vore väl att gå till överdrift ;-P

Dit ska jag i alla fall gå oavsett, så känns det idag i alla fall men imorgon kanske det känns på ett annat sätt, haha, velig ?!? jag ?!? nej då ;-)


Sonen har sportlov och får vara ledig från fritids.

Idag kommer min mamma och är med honom då jag går och jobbar, mammor är bäst :-)

Jag har hunnit med en promenad här på morgonen med voven, 30 minuter blev det. Solen lös igenom smala strimmor med moln, härligt för här var det ett tag sedan man såg solen :-)


--------


Så var middagen överstökad, nu återstår en em

promenad med Alice, känns sååå jobbigt, mina ögonlock hänger ner för ögonen, vad är det här ??????

Varför är jag så otroligt trött ?

När jag kom hem från jobbet så tryckte jag i mig muffins som mamma lämnat kvar, hon hade bakat med blåbär i, smakade gott till kaffet men förstår inte varför jag åt den. Djävulen flög i mig och jag fick värsta "ätar-suget" :S

Nöjde mig inte med det utan var tvungen att trycka i mig några skorpor med, suck...å jag som ska väga mig imorgon, inte undra på att vågen står still :-(

Hann med att handla oxå och tro på fan att jag köpte hem glass oxå :S

Vad tusingen, nåja, hoppas jag inte trycker i mig hela bara.

Det var diplomis 5 % så den är inte värsta feta glassen men ändå...hur dum får man va ?!?

Nä, nu är det bäst att jag ger mig ut, har förresten inte använt stegräknaren idag, ska komma ihåg den imorgon :-)

------------------------------------------------------------------------------------------------


Frukost: Fil, all bran, ½ banan, torkad frukt, loppfrön & kaffemjölk

Mellis:

Lunch: Ris, grillspett & lite yogurth naturell

Mellis: 1 päron, 1 muffin, fullkornskoror med keso & kaffemjölk

Middag: Lax, klyftpotatis & broccoli

Kvällsfika: Knäcke med messmör, te & glass


Dagens motion:

* 30 min promenad

* 20 min promenad

* +  kortare turer


Av himlakropp - 3 mars 2008 09:11

Hejsan hoppsan, just inkommen efter en morgonpromenad med Alice.

Här är det riktigt vinterväder idag, minusgrader och det snöar.

Vi var ute 50 minuter, idag har jag bestämt mig för att jag ska komma över 10000 steg eftersom att igår blev det ingen större "steg-lycka".


Ska iväg och jobba och sen ska jag hämta lill-killen min. Han har sportlov den här veckan så jag ska försöka jobba in mina timmar på 2 dagar så kan han vara hemma från fritids och få känna att han är RIKTIGT ledig :-)


-----------


Då var man hemma igen då, gick bra att jobba, höll på med prisändringar mindre skoj men det är roligare än att inte göra nåt alls hihi.

Anna kom in och surrade, hon jobbar typ vägg i vägg med mig, vi beklagade oss för varandra och kom fram till att alla killar är utveckling störda *räcker ut tungan*

Sen fick jag se Magdalenas lilla hundvalp Nova, guuuuuud så söt hon är alltså, jag blev kär :-P

Alice är samma ras fast Nova är mindre i storleken vilket såklart är naturligt eftersom att hon bara är en valp men hon är lågställd, Alice är mer högställd.

Fick nästan lust till en till men jag måste få säga det att det är så otroligt mycket energi i den här rasen så jag tror allvarligt talat inte att jag skulle klara av 2 stycken :S


Mitt lilla gullefjun skulle stanna hos sin pappa och äta middag för sen hade de lite grejer att göra på stan så han kommer till mig ikväll :-)

Då vill jag bara sitta och kramas hihi


-------


Nu är sonen hos mig, sussar så sött just nu :-)

Själv hetsäter jag torkad frukt och nötter, känner mig utan botten i magen, tror att jag inte åt så mycket under dagen så nu är jag hungrig, suck...imorgon är det jag som ska äta mig MÄTT haha



------------------------------------------------------------------------------------------------


Frukost: Fil, all bran, ½ banan, torkad frukt, loppfrön & kaffemjölk

Mellis:

Lunch: Canelloni

Mellis: 3 tunna riskakor med keso & kaffemjölk

Middag: Quinoa, svarta bönor, 1 knäcke & makrill i tomatsås. Några turkisk peppar, 1 äpple

Kvällsfika: Knäcke mackor med messmör, te, torkad frukt & sötmandlar


Dagens motion:

* 50 min promenad

* 30 min promenad

* + kortare prommisar med voven


Stegräknaren stannade på: 11625 steg


------------------------------------------------------------------------------------------------


Detta ska jag prova nån dag, i helgen kanske :-P



4 kycklingfiléer, 2 tsk salt, 2 tsk socker, 1 tsk svartpepparkorn, 2 pressade vitlöksklyftor, 1 msk olja eller flytande margarin,  

Pastawok: 200 g tunn tagliatelle, 1 paprika, 100 g sockerärter, 100 g minimajs, 1 msk olja, 1 tsk sambal oelek, 1 dl vatten + ½ hönsbuljongtärning, 2 tsk kinesisk olja

Gör så här: 

Dela varje kycklingfilé i två delar så att var och en ger två tunna schnitzlar. Blanda salt, socker, grovt krossad svartpeppar och pressad vitlök. Gnid in kycklingfiléerna med det. Låt marinera i minst 30 minuter. Koka pastan enligt anvisningarna. Småfräs grönsakerna i oljan och smaksätt med sambal oelek. Tillsätt vattnet med buljongtärningen och sojan. Låt småkoka i några minuter. Blanda i den kokta pastan. Stek kycklingfiléerna i oljan. Servera pastan med grönsakerna och kycklingen tillsammans. Ha gärna en grönsallad till.


4 portioner a 6 p

Av himlakropp - 2 mars 2008 10:33

God morgon eller´nej vänta, det är snarare god förmiddag man säger den här tiden.

Trots att jag somnade efter fyra i natt/morse så vaknade jag halv tio, det är så himla typiskt mig, kan fan inte sova på mornarna fast just idag är det kanske lika bra ändå för då somnar jag ganska tidigt ikväll istället och dygnet blir inte så vridet för mig :-)

Jag drog iväg till Björn igårkväll för att bränna en skiva och sen bar det iväg för att plocka upp Karin.

Vi stapplade ner i våra klackar på restaurnagen som det var salsa på och vi var glatt överaskade att det var hyffsat med folk där då vi kom.

En danslärare från Gotland som jag träffat i Stockholm då jag bodde där var här uppe och hade haft workshops under dagen.

Jag blev aningens förvånad att han kände igen mig då det måste vara säkert 2 år sedan jag dansade med honom.

Men alla har väl inte lika dåligt ansiktsminne som mig :S

Hur som haver bestämde vi oss för att vi skulle gå vidare på ett annat ställe så jag skulle ta min väska som jag lämnat in hos dj:n som jag känner men han tyckte inte att vi skulle gå så då fick jag en härlig salsadans med han.

Han e bara såååå fantastisk att dansa med :-P


In på det andra stället gled vi bara förbi de andra som stod i kö, det är jag INTE van vid, nä man e van att få stå i kö och frysa tånaglarna av sig hihi

Det var mycket folk och därmed en del fylla, som nykter kan det ju kännas aningens jobbigt med dryga fullisar men vi höll oss till rockgolvet och kollade på sexiga trummsen som spelade i bandet haha

Ojoj, han va läcker :-P

Klockan 2 var det slut på det roliga och vi lyckades smita ut från någon brunstig 25-åring som var sugen på min äldre väninna Karin hihi

 Tja, det var väl i stort sett vad natten hade att erbjuda, hem kom jag och då var det några knäckemackor med messmör som slank ner, att man bli så hungrig då man är ute :-P

Jag hade ju tänkt ha på mig stegräknaren men i sista stund beslöt jag mig för att den fick stanna hemma, den hade nog bara vart ivägen ändå då jag dansade.

Shit, jag känner mig som om jag vore en tant på 85 bast, seg och ont i skallen, kanske är jag bakis av fylleångerna som de andra spred omkring sig hehe

Nä nu måste jag fixa mig lite kaffe så jag får fart på den här dagen, har ju tvättid klockan 14, blääääääää.......


-----------


Här tvättas det för fullt, tänkte ju städa oxå men jag har inte hunnit börja, diskade och sen såg jag att klockan var ett och då var det ju dax att fixa mat.

Hade tidigare köpt hem vv-korv som nu legat i kylen bra länge och datumet var nästan förbi så jag tänkte att jag skulla äta upp den. Slantade den och stekte och till det åt jag quinoa som jag blandade ut med svarta bönor.

Tyvärr måste jag säga att korven inte var nå vidare, smaken var väl okej men "skinnet" var segt och äckligt, jag är typ allergisk mot saker som man tuggar och tuggar men det blir bara som en gummiklump som far runt i munnen, huvvvva :S

Klarade inte av det så det blev inte mycket korv som kom ner i min mage och resten slängde jag.

I em blir det att äta något annat till quinoan haha


Efter maten började min tvättid så jag snörde in tre maskiner och sen tog jag Alice och gick ut på en promenad.

Vi var väl ute typ 35 minuter.

Nu har jag hängt tvätt och fyllt upp tre nya maskiner, återhämtar mig lite med kaffe och banan. Behöver kraft till att ta tag i dammsugningen haha

Hmm...jag är nog närmare 85 trots allt :-P


--------


Nu känner jag mig helt slut, tvättat klart, dammsugit och skurat golven, vart ute med vovan, handlat lite frukt och nu äntligen duschat och myskläderna har åkt på :-P


Jag hoppas på en telefon dejt ikväll med Therese, hon har vart borta i Borås i helgen och kommer hem ikväll så nu känns det som att det är dax att prata. Vi ringer åt varandra nästan varje kväll men det händer ju att hon eller jag har nån kääär ( karl ) hemma och då blir det ju inget surrande med varandra.

Hon var lite osäker på hurvida hon skulle vara ensam eller inte ikväll...får väl se :-P

Jag blir i alla fall själv och det känns rätt skönt om jag ska vara ärlig, 85-åringen pallar inga killar haha

Vettifan om jag tittar in här nåt mer nu så jag läser av stegräknaren nu s¨är det gjort :-)

Det bidde inga 10000 steg idag, lite dumt :-(

8722 steg


Natti Natti !!!

------------------------------------------------------------------------------------------------


Frukost: Fil, all bran, ½ banan, torkad frukt, loppfrön & kaffemjölk

Mellis:

Lunch: Quinoa, svarta bönor & lite vv-korv, sallad

Mellis: ½ banan & kaffemjölk

Middag: Quinoa, svarta bönor, 1 tomat & 1 grönsaksbiff. Några turkisk peppar

Kvällsfika: Fil, all bran, ½ banan & torkad frukt. Lite smågodis


Dagens motion:

* 35 min promenad

* 30 min promenad

* kortare promenader med Alice


Stegräknaren: 8722 steg


Av himlakropp - 1 mars 2008 10:17

Lördag förmiddag...jag har just gjort upp fikaplaner på stan med Hans, vi ska träffas klockan 13.

Jag kände mig lite snål och tänker äta lunch hemma och dricka bara en latte på stan.

Sen så är jag sugen att hitta nåt att ha på mig ikväll på salsan fast å andra sidan har jag mycket kläder i garderoben som jag borde passa på att använda nu innan jag krympt ur dem helt hihi.


I går kväll ringde mitt x som jag inte träffat på ett år.

Det hela började med att vi mailat lite senaste dagarna, bara pratat lite om hur vi har det osv.

Men sen så har det ju en tendens att bara bli mer och mer....

Jag känner ju hur fel det här är, VI ÄR INTE BRA FÖR VARANDRA och ändå så ska det vara så lockande :S

Ibland förstår jag mig inte på mig själv. Jag borde sätta stopp nu innan det går för långt...IGEN :S

Ett turbulent förhållande är det sista jag behöver i mitt liv just nu ju :-(


---------


Det var en skoj sväng på stan med Hans, han shoppade lite kläder och jag låg ganska lågt men komma hem tomhänt går ju bara inte så det blev en lotion från Bodyshop :-P


Annso backade ur salsan ikväll, hon ska jobba imorgon och behöver sova vilket jag förstår såklart.

Raggar lite lätt bland vännerna nu men jag tror inte det blir nån salsa för mig såvida jag inte går ensam och det är jag alldeles för blyg för att göra.

I så fall möter jag upp Hans & Teresa på stan och går ut med dem på nåt annat ställe för hemma ska jag fan i mig inte vara ikväll hihi ;-P


---------


Fick tag på Karin, vi är inte så nära vänner mer bekanta men hon hänger med på salsa och sen går vi till ett annat ställe där hon fixat så vi står på gästlistan och slipper köa :-P

Fan va härligt hihi

Jag sitter å peppar mig lite här, popcorn, turkisk peppar och pepsimax, mumma :-)

Stegräknaren står nu på10680 steg, hoppas jag kan ha den på mig under kvällen med, kul att veta hur många steg man tar en kväll ute i vimlet hihi


------------------------------------------------------------------------------------------------


Frukost: Fil, all bran, ½ banan, torkad frukt, loppfrön & kaffemjölk

Mellis:

Lunch: Grillspett, ris, yogurthsås & sallad. Kaffe latte

Mellis:  1 Päron

Middag: Kycklingwok & pepsimax

Kvällsfika: Popcorn, turkisk peppar & pepsimax


Dagens motion:

* 35 min promenad


Stegräknaren: 10868 steg ( hade den inte på mig under kvällens bravader på salsa och cc )


Ovido - Quiz & Flashcards