Direktlänk till inlägg 20 januari 2009

2 recept

Av himlakropp - 20 januari 2009 18:05

Dessa härliga recept fann jag hos en tjej som har bloggen www.linalikesmat.blogspot.com

Bara måste testa dem inom en snar framtid :-P


Gulaschsoppa med färs och chorizo
4 port

300 g köttfärs
1 chorizo
1 gul lök
3 paprikor i olika färger
4 potatisar
2 msk tomatpuré
1 liter vatten
2 köttbuljongtärningar
salt, peppar

Bryn färsen smulig i smör i en gryta. Skär korven i tunna skivor. Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skala och tärna potatisarna. Lägg ner korv, lök, paprika och potatis i grytan och låt det fräsa med ett par minuter. Tillsätt tomatpuré, vatten och buljongtärningar och koka soppan i 10-15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Rör ihop crème fraiche och persilja och servera till soppan.
Lammfärsfyllda cannelloni4 portioner

ca 12 cannellonirör400 g lammfärs1 gul lök2 vitlöksklyftor1 msk olivolja2 msk tomatpuré1 riven morot2 tsk torkad oreganosalt, svartpeppar

1 sats tomatsås100 g fetaostsvartpeppar
Förkoka cannellonin ca 4 minuter. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs färs och lök i olivolja i en stekpanna. Tillsätt sedan tomatpuré, riven morot, oregano, salt och peppar. Fyll cannellonirören med lammfärsröran och lägg dem i en smord ugnssäker form. Bred över tomatsåsen och smula över fetaosten. Gratinera i ugn (225 grader), ca 12-15 minuter. Mal över lite svartpeppar. Servera med en god sallad. Världens godaste tomatsås gör du så här:

Fräs gul lök(1st) och vitlök(2 klyftor) i olivolja. Häll i krossade tomater(500g) och låt småkoka ca 15 min. Smaka av med salt, peppar och färsk basilika.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av himlakropp - 17 april 2010 16:14

Oj vad kul det var på kurserna. Son är så jäkla snyggt MEN svårt att få till det, öva öva och öva lite till ;-) Reggeaton är inte så enkelt det heller, mycket kordination och utmanande rörelser men jävligt coolt. Gäller dock att passa sig så det in...

Av himlakropp - 17 april 2010 10:11

Lördag förmiddag och här sitter jag med nylackade klor. Ska snart klä mig för att åka på 2 kurser. Ska bli jätte kul men jag känner mig väldigt trött och seg. Borde kanske starta lite musik så jag kommer igång lite ;-) ...

Av himlakropp - 16 april 2010 19:18

Inget särskilt hände under dagen, jag försökte hitta på något men alla var upptagna med sitt. Då EL slutat jobba kom hon hit och vi tog oss en promenad, välbehövligt :-) Nu blir det att slappa och ladda lite inför morgondagen, har anmält mig till t...

Av himlakropp - 16 april 2010 08:52

Idag är jag ledig, vaknade klockan sju ändå och hade världens huvudvärk. Som tur är har det gett med sig så det kan bli en bra dag ändå om jag har tur ;-)   Fick just ett mess av Ann och vattnet har tydligen gått och 20 min mellan värkarna. Då är...

Av himlakropp - 15 april 2010 22:00

Stack iväg på lite salsa ikväll ändå, var inte så danssugen men innan lyssnade jag på underbar kubansk salsa och blev riktigt danssugen så det var lyckat. Dansade en massa med Kalle, han var i sitt esse ikväll :-P Nu är jag nyduschad och borde kans...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se