Direktlänk till inlägg 16 maj 2009

Kryddiga köttbullar

Av himlakropp - 16 maj 2009 13:56

Här kommer receptet på köttbullarna jag lagade igår. Super smarriga var dem och jag hittade receptet på nätet hos någon matblogg. Minns som vanligt inte vilken av de alla.


1 kg köttfärs

1 kruka persilja el 4 msk torkad

3 vitlöksklyftor

1 dl vatten

1 dl tomatkross (Mutti´s)

2 msk sambal oelek

2 tsk paprikapulver

2 msk potatismjöl

Salt & peppar


Finhacka persilja och vitlök, blanda ner i färsen. Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl.

Ställ in en "tom" plåt med smör i ugn 200 grader. Låt smälta.

Ta ut och lägg på färdigrullade köttbullar.

Stek i ugnen allt från 15-30 minuter beroende på storleken på köttbullarna.

Ta ut efter halva tiden och skaka runt dem lite.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av himlakropp - 17 april 2010 16:14

Oj vad kul det var på kurserna. Son är så jäkla snyggt MEN svårt att få till det, öva öva och öva lite till ;-) Reggeaton är inte så enkelt det heller, mycket kordination och utmanande rörelser men jävligt coolt. Gäller dock att passa sig så det in...

Av himlakropp - 17 april 2010 10:11

Lördag förmiddag och här sitter jag med nylackade klor. Ska snart klä mig för att åka på 2 kurser. Ska bli jätte kul men jag känner mig väldigt trött och seg. Borde kanske starta lite musik så jag kommer igång lite ;-) ...

Av himlakropp - 16 april 2010 19:18

Inget särskilt hände under dagen, jag försökte hitta på något men alla var upptagna med sitt. Då EL slutat jobba kom hon hit och vi tog oss en promenad, välbehövligt :-) Nu blir det att slappa och ladda lite inför morgondagen, har anmält mig till t...

Av himlakropp - 16 april 2010 08:52

Idag är jag ledig, vaknade klockan sju ändå och hade världens huvudvärk. Som tur är har det gett med sig så det kan bli en bra dag ändå om jag har tur ;-)   Fick just ett mess av Ann och vattnet har tydligen gått och 20 min mellan värkarna. Då är...

Av himlakropp - 15 april 2010 22:00

Stack iväg på lite salsa ikväll ändå, var inte så danssugen men innan lyssnade jag på underbar kubansk salsa och blev riktigt danssugen så det var lyckat. Dansade en massa med Kalle, han var i sitt esse ikväll :-P Nu är jag nyduschad och borde kans...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se