Alla inlägg under maj 2009

Av himlakropp - 17 maj 2009 20:46

Har spelat bingo lotto utan framgång (kärringvarning, jag veeeet), jag som hade hoppats på att vinna en resa eller nåt annat kul, buuuu.

Strax ska Kevve hoppa i säng och sedan ska jag tona min utväxt, ser förjävligt ut och jag har ju dessutom börjat hitta gråa hårstrån, gud bevars :-S

Hårtoning is a must nu med andra ord, nu och för all framtid om jag inte vill se ut att vara betydligt äldre än vad jag redan ser ut att vara, hö hö.

Sa jag att jag har bakat oxå? Nej det förträngde jag kanske, sa jag att jag ätit av de smarriga maizenakakorna då?  Nähäpp, jag är allt bra på att förtränga tror ja, haha. Nåja, allt sket sig ju redan tidigare i dag då det var en glass som slank ner så då kom det "gamla tänket" tillbaka och jag intalade mig att det var lika bra att fortsätta frossa idag med.

I MORGON ÄR DET JAG SOM SKÄRPER MIG, BIG TIME.

Annars kommer jag att förstöra dessa sköna 6 kilon som jag blivit av med, dom är INTE välkommna tillbaka, nono.


ANNONS
Av himlakropp - 17 maj 2009 14:37

Jajamensan, i massor har det fuskats minsann. Steg upp och bakade scones till frukost, gott men inte det bästa brödet, använde i alla fall grahamsmjöl och fullkornsmjöl så lite fibrer var det i alla fall i. Sen åkte vi tre iväg och gjorde några besök i butiker. Köpte kläder till Kevves skolavslutning bland annat och så avslutade vi med varsin mc flurry(maräng) på mackidonken. Satt ute i solen vid älven och åt, mysigt. Jag som inte skulle svulla idag :-(

Vägde mig i morse trots mitt vågförbud och den stannade på 76,1 kg. Inte så farligt med tanke på vad jag ätit i helgen och det är ju en minskning sen förra måndagen med 0,5 kg :-)

Nu har Emil åkt hem och jag funderar på om jag ska tona håret nu eller i morgon, hmm. Borde sätta mig i solen en stund och njuta :-P


ANNONS
Av himlakropp - 16 maj 2009 19:40

Usch! Jag har verkligen inte ätit som jag ska idag, har vältrat mig i kärleks mums och morotskaka, mår fan illa :-S

Tur det är en ny dag i morgon, då blir det inge skit.


Jag har testat Avera`s brun utan sol, blir spännande att se om jag ser ut som en morot om några timmar. Spänningen är ooooliiiiidlig ;-)

Nu ska jag slänga mig i soffan och se på "Robinson" med Kevve. Emil dyker upp här lite senare ikväll.

Trevlig kväll där ute!

Av himlakropp - 16 maj 2009 14:02

Nu ska jag nog ta mig en promenad i solen med byrackan. Inte det minsta sugen på att ta en långpromenad, vill bara ta det lugnt för jag är så trött men ut måste jag ju ändå....

Av himlakropp - 16 maj 2009 13:56

Här kommer receptet på köttbullarna jag lagade igår. Super smarriga var dem och jag hittade receptet på nätet hos någon matblogg. Minns som vanligt inte vilken av de alla.


1 kg köttfärs

1 kruka persilja el 4 msk torkad

3 vitlöksklyftor

1 dl vatten

1 dl tomatkross (Mutti´s)

2 msk sambal oelek

2 tsk paprikapulver

2 msk potatismjöl

Salt & peppar


Finhacka persilja och vitlök, blanda ner i färsen. Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl.

Ställ in en "tom" plåt med smör i ugn 200 grader. Låt smälta.

Ta ut och lägg på färdigrullade köttbullar.

Stek i ugnen allt från 15-30 minuter beroende på storleken på köttbullarna.

Ta ut efter halva tiden och skaka runt dem lite.

Av himlakropp - 16 maj 2009 13:41

I morse ringde larmet klockan 7.20 Upp och hoppa och fixa havregrynsgröt till Kevve så att han hade en bra frulle magen. Han hade fotbolls match som vi åkte ivväg på. Spännande var det och killarna i laget var super duktiga men förlorade ändå. Blir att kämpa extra till nästa match :-)

Då matchen var klar åkte vi hem och väckte Emil som låg och sov. Värmde mat till Kevve och gjorde frukost till Emil och mig. Så mysigt med lördags frukost, lite lyxigare och jag brukar unna mig en extra god frukost på helgen (unnar mig nog alltför mycket gott under helgerna, är nog lite därför det går lite segt med vikt minskningen emellanåt). 

Just nu känner jag mig lite uppblåst, om det är för att jag gottat för mycket  eller att jag ska ha mens vet i fan. Har inte vägt mig idag, ska försöka låta bli fram tills på måndag.

Av himlakropp - 15 maj 2009 17:20

Nu är köttbullarna i ugnen och potatisen kokar för fullt, ska göra mos tänkte jag :-P

Om köttbullarna smakar bra ska jag lägga upp receptet på dem, kryddiga köttbullar heter de. Annars är ju traditionella vanliga köttbullar kanske de godaste men jag gillar att testa nya varianter, på gott och ont, ibalnd smakar det pest och ibland smakar det faktiskt gott :-)

Av himlakropp - 15 maj 2009 15:44

Nej, det blev inte som jag tänkt mig riktigt. Åkte ju och hämtade Kevve, hade tagit med mig min måltidsersättning så jag inte skulle bli hungrig eftersom att jag inte hade ätit lunch. Då jag hämtat Kevve (och vart förbi hans pappa och hämtat ett par fotbollsskor) började vi köra mot min mamma.

Jag sprättade upp min "mat" och började dricka men det var ingen höjdare måste jag säga. Usch! Jag brukar tycka om dem men den här hade skum smak, var som en frukt smothie men äcklig om jag får säga så. Jag fick bara i mig någon klunk så då vi kom till mamma var jag ju ändå hungrig, vilket jag ju INTE ville vara.

Det blev att jag tog en liten bit av en billys pizza, bara en pytte bit, typ 1/5 del bara men ändå :-S

Och så tog jag en macka med ost och tomat, tur det var riktigt grovt bröd i alla fall.

Nu då jag kom hem var jag kaffe sugen(sugen på det mesta visade det sig) och satte i mig en liten nektarin och 2 kärleks muffins med kaffe !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

Visst, det är fredag och jag skulle ändå smaka av dem idag men ändå, hade ju kunnat hålla mig till ikväll ju :-(

Nåja, jag får skylla på att suget är lite större då man slarvat med lunch och dessutom ska ha mens och suget är lite väl stort.

Nu ska jag ställa mig och rulla köttbullar, har inte gjort egna på 10 år, hehe, då är det dax igen va ? :-P


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se